Skip to content

akkurat som en sprettball

februar 22, 2011

(For English, scroll down.)

Herregud, de siste dagene, ukene, har vært et eneste stort kaos, alt har gått i ett, fra det ene til det andre til det tredje, hele tiden videre, videre, neste punkt på listen, kryss av, legg til et nytt punkt, så mye å gjøre, vi har jaktet på ny leilighet, samtidig som vi har ryddet oss ut av den gamle, pakk og send og kast og vask, innimellom visninger, et billig rom med maur på gulvet og planker til seng, et antakelig finere rom i et finere bygg, men uten en resepsjonist som forsto hva vi sa, hva vi mente, vi har en avtale, sa vi, nei, her er det fullt, sa hun, så da ble det sånn, vi skulle ikke bo der heller, og vi måtte videre, til rom nummer tre, og jeg har ikke sett det ennå, men Lars sier det er helt okei, i hvert fall er det billig og utstyrt med svømmebasseng, treningsrom, og utenfor står det en dame og friterer kylling og jeg elsker henne allerede, og innimellom leilighetsjakt og leilighetsvask har det vært studering og frivillighetsarbeid og besøk fra Norge, og alt har gått i ett, fra det ene til det andre til det tredje, så søvn.

Så ferdig.

Ja, i går var vi nesten ferdige, i hvert fall med alt som handler om leilighet, og vi tok oss en kveld fri, en kveld til å feire, feire at det snart er ferie, og så spiste vi tapas og drakk sangria og drakk øl på the rock pub og hørte på thairockere synge klassiske rockelåter, og selv om vi var nesten alene i lokalet, så var det morsomt, morsomt å synge med på låtene, late som om vi kan tekstene, akkurat sånn som vokalisten later som om han kan dem, men mest av alt var det deilig å slappe av, uten femti forskjellige ugjorte gjøremål i tankene, deilig å vite at vi snart har ferie.

Selv om det bare er en jukseferie, en selvbestemt pause mellom slagene, en liten uke med strand, sand, og svigerforeldre, med konklusjonskriving på hotellbalkong, tykke bøker og god mat, og noen ganger er det nødvendig å komme seg litt vekk fra Bangkok, fra varmen som har kommet en måned før tiden, det er nødvendig å puste i friskere luft, samle krefter, lade opp.

Så jukseferie it is. Sees i Cha Am.

——————————————

(IN ENGLISH)

just like a bouncing ball

Ohmygod, the last couple of days, weeks, have been a mess, so much to do, always moving on to the next mission, the next point on the list, check, add a new, and so on, so much to do, we have been looking for a new apartment while cleaning the old one, pack, send, throw away, clean, and in-between the viewing of other apartments, one cheap room with ants on the floor and a bed without mattress, one presumably nicer room in a nicer building, but without a receptionist who understood what we said, what we meant, we have an appointment, we said, no, it is full, she said, so that’s how it was, and we moved on to the third apartment, or Lars moved on, I haven’t seen it yet, but he says it’s okay, and it’s cheap and with swimming pool and gym, and outside there is a woman frying chicken and I’m in love with her already, and in between the apartment hunting and the apartment cleaning, we’ve been studying and volunteering and received visits from Norway, and everything has been a mess.

And then, finish.

Yeah, yesterday we had almost finished everything on every list, and we took a night off, a night to celebrate, celebrate that we’re having a holiday soon, and so we ate tapas and drank sangria, and drank beer on The Rock Pub and listened to Thai rockers singing classic rock songs, and even though we were almost alone in the pub, it was fun, fun to sing along to the songs, pretending to know the lyrics, just like the singer pretends to know them, but most of all, it was wonderful to relax, to do something without fifty different undone tasks in mind, wonderful to know that we’ll soon be on vacation.

Even if it’s just a fake one, a self-determined break between battles, a week of beach, sand, and in-laws, with conclusion writing on a hotel balcony, thick books and delicious food, and sometimes it’s necessary to get a away from Bangkok, from the heat that has come a month too early, it’s necessary to breathe fresher air, recuperate, recharge.

So a fake holiday it is. See you in Cha Am.

Reklamer
10 kommentarer leave one →
 1. Morten permalink
  februar 22, 2011 3:08 pm

  Absolutt ingenting er mer avslappende enn jukseferie. Jeg har vel allerede hatt min dette semesteret, men tar en ekstra langhelg til uka. Det kan man like.

  • februar 22, 2011 5:36 pm

   Ja, det kan man absolutt like! Dessuten tror jeg det er nødvendig med slike ferier. Jeg bare frykter at det ikke er like utbredt i arbeidslivet. Tommel opp for evig studenteri.

 2. Kristin permalink
  februar 23, 2011 11:42 am

  Det er ikke verst med ferier i arbeidslivet heller men man må ha en plan…..permisjon og uten lønn da…men det får gå, jeg regner med å leve billig på Filippinene.
  🙂
  mams

  • mars 10, 2011 9:18 am

   Ja, det gjelder vel bare å planlegge litt. Og på Filippinene skal vi nok klare oss greit!

 3. februar 23, 2011 3:12 pm

  Ah, värme! Blir så himla bra att få träffa er och Bangkok igen alltså. Även om jag nog kommer svära en god del på grund av allt svettande dom nästa månaderna.

 4. februar 25, 2011 5:15 am

  Åh! Sånn har det vært her også; fra det ene til det andre til det tredje, og jeg har blitt utslitt og fått magetrøbbel av det, men akter å stå på! 🙂 For når man kommer igjennom, har man klart det. Alt som er gjort, er godt, sies det, og jeg er tilbøyelig til å være enig etterhvert.. Lykke til med å komme gjennom 🙂 Klem

  • mars 10, 2011 9:19 am

   Jeg syns du er så flink!
   Og i dag syns jeg at jeg også er flink, for nå nærmer jeg meg helt i gjennom, i hvert fall foreløpig. Lykke til selv!

 5. tante og onkel på Litenåsen permalink
  mars 8, 2011 6:34 pm

  Og plutselig er det 8. mars og din dag igjen!

  Er ikke sikker på hvor langt foran du er i tid, men håper at du får denne bursdagshilsenen på dagen(kvelden)!

  Gratulerer med dagen!

  Hilsen tante og onkel på Litenåsen

  • mars 10, 2011 9:20 am

   Tusen takk, så hyggelig at dere tenker på meg helt her borte! Håper alt er bra på Litenåsen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: