Skip to content

værskifte

august 31, 2010

Det er regntid i Bangkok, og det regner, mye og ofte, men ikke så lenge, ikke av gangen, for noen timer siden, for eksempel, da regnet det i ti minutter, og så flyttet skyene seg, ga plass til noen solstråler og laget regnbuer, først en, så to, dobbel regnbue over Bangkoks hustak. Og det er fint når det regner, tung luft blir mindre tung, ikke frisk, men friskere, plutselig kan man puste inn ute, og det gjør godt, ja, det er fint når det regner, etter at det har regnet.

Men.

Så kommer natten. Natten og mørke skyer, mørke skyer lastet med tung luft, varm luft, og det buldrer, glimter, smeller, langt unna, men tordenværet er uberegnelig, og snart skjer alt på en gang, det glimter og smeller rundt deg, over deg, under deg, strømmen forsvinner og airconditionen slutter å virke, slutter å gjøre varm luft om til kald, varmen legger seg over deg som et klamt teppe  og det glimter selv om du lukker øynene, smeller selv om du gjemmer hodet under puta.

Så blir det stille.

Helt stille, og snart er det morgen, de første solstrålene treffer vindusglasset, treffer den svarte asfalten, varmer, tørker, sørger for at Bangkok kan ta i mot mer vann. Mer regn.

(Ja, sånn er det her for tiden, regn og sol og regn og torden, men været spiller ingen rolle, for jeg sitter inne uansett, inne og skriver, tre store presentasjoner og fjorten innleveringer nærmer seg litt for fort, så derfor skjer det ikke så mye her inne, på bloggen mener jeg, men sånn er det, jeg håper dere henger med likevel.)

Reklamer
10 kommentarer leave one →
 1. august 31, 2010 4:08 pm

  Lykke til med innleveringene! Og takk for en fin reise til Filippinene =)

 2. august 31, 2010 4:13 pm

  Huff, det må jo være best å holde seg inne under slike omstendigheter. Forresten; du er så flink å skrive… men det har jeg vel sagt før. Gleder meg til du gir ut bok, da får du i alle fall én leser, men helt sikkert millioner. Klem fra London til Bangkok!

  • september 1, 2010 5:01 am

   Det er definitivt best å holde seg inne da, ja, spesielt siden det elektriske systemet ser ut til å henge løst ute i gatene, løse ledninger overalt, så det føles tryggere innendørs!

   Og tusen takk, nå ble jeg glad!

   Klem tilbake til London fra Bangkok 🙂

 3. september 1, 2010 3:10 am

  Cool shots ! You captured THE moment !

 4. september 3, 2010 3:54 pm

  nature is wonderful!

 5. Tonje permalink
  september 5, 2010 3:31 pm

  Sykt kult bilde!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: