Skip to content

på rømmen

mai 25, 2010

Så deilig det var å sette seg inn i en bil forrige torsdag, i en drosje, ja, jeg tror nok jeg kan si at det aldri har vært så godt å sette seg inn i en drosje før, å betale for å bli kjørt et sted, fra et punkt til et annet, vekk fra skudd og bomber og brann, til strand og fred og glade mennesker, det var deilig.

Ja, det var deilig å legge Bangkok bak seg for en stund, å la rødskjorter være rødskjorter, soldater være soldater, politikk være politikk, å distansere seg fra alt, vekk vekk vekk, det var deilig, å gå ut av drosjen to timer senere, i Hua Hin, en ferieby der ingen så ut til å ville krangle med hverandre, skyte hverandre, drepe hverandre.

Der ølen var kald og sanden varm og byen åpen om natten.

Ja, det var deilig.

Og fem dager senere føles det godt å komme hjem igjen også, til en by som kanskje aldri blir som den var, men som i hvert fall er et skritt nærmere, den er beboelig igjen nå, det er roligere, tryggere, det føles sånn, og det er en god følelse, å føle seg trygg i sitt eget hjem.

Så får vi se.

For dette betyr ikke at Thailand har overvunnet problemene sine, langt derifra, veien er lang, kjempelang, i smilets land er mennesker fortsatt sinte, noen fordi de ikke blir hørt, andre fordi de ikke vil høre.

Og da er det jo vrient. Så vi får se.

Men det er fortsatt lov å håpe, så jeg gjør nettopp det, jeg håper, på en løsning, på enighet, på fred.

Reklamer
4 kommentarer leave one →
 1. mai 25, 2010 3:21 pm

  Ikke ett dårlig sted å rømme til det nei. Utrolig bra dere kom dere bort, og utrolig bra dere nå er hjemme i Bangkok, til ett litt roligere sted enn da dere forsvant. Huff, det der er en vanskelig konflikt!!

  Takk for gode råd. Skal prøve å følge de, og ikke stresse! Har hvertfall sanket bøker og fått litt inntrykk av hvordan jeg vil løse dette. Var ikke den verste oppgaven å få, så jeg er egentlig ganske fornøyd (i den grad det går an!).

  Ta vare på deg selv, søta! Hyggelig at du leser bloggen min 🙂

  God klem

  • mai 25, 2010 5:11 pm

   Takk! Heldigvis er det enkelt å følge med på hvordan ting utvikler seg i disse twittertider, så det er ikke altfor vrient å ta vare på meg selv, jeg prøver så godt jeg kan, i hvert fall! 🙂

   Hyggelig at du er innom her også! Og lykke til på eksamen!

 2. kristin permalink
  mai 25, 2010 3:28 pm

  Fra vårt ståsted var det det eneste riktige valget å ta , drosje ut av Bangkok.

  Men jeg er enig valget dere tar nå også , med å reise » hjem » til leiligheten i Bangkok, fortsette daglig livet og håpe på at studiene kan fortsette som planlagt og ikke minst livet for alle innbyggerne der.
  Vi får håpe at dialogen… en fredlig sådann… seirer til slutt, selvom veien til mål er lang. For oss her oppe i fredelige nord er det vanskelig å forstå at det skal være så vanskelig.
  Men en ting er SIKKERT , 19 juli er det to stk som sitter på flyet til Bangkok og det gleder vi oss til.

  Vi er så glade for at alt gikk bra denne gangen.

  🙂 Mamma og Øyvind

  • mai 25, 2010 5:13 pm

   Ja, vi prøver jo å tenke på dere der hjemme (ordentlig hjemme) også, det er jo ikke noe gøy å være så langt unna, uten mulighet til å få fullstendig oversikt over noe som helst.

   Vi gleder oss til 19. juli vi også, det blir stas!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: