Skip to content

du lager så mye lyd

januar 23, 2010

Du lager så mye lyd, Bangkok. Så innmari mye lyd.

Av og til blir det for mye for meg. Å gå i sikksakk på fortauene dine, mens menneskene foran, bak, på siden, snakker høyt på et språk jeg ikke forstår, mens bussene brøler forbi en meter til venstre for meg, tuk-tukene enda nærmere, noen tuter, det er alltid noen som tuter, mens politimannen i midten av kaoset blåser i en fløyte, blåser og blåser og blåser, jeg tror ikke han trekker pusten, i så fall gjør han det gjennom nesen, mens munnen puster ut, alltid, ut, ut, ut. Lyd.

Lyd. Gatemusikantene, han gamle med fiolinen, han enda eldre med klarinetten, de som tilsynelatende aldri har lært hvordan de skal forandre gnikking og hyl til trillende melodier, men de skjemmes ikke av det, disse to karene her, de har jo et instrument, og det skal de bruke, gnikke på strengene, blåse luft inn i klarinetten sånn at den hyler etter de forbipasserende.

Bangkok, noen ganger holder hodet mitt på å sprenge, det er for mange mennesker her, for mange ungdom i høye hæler som samler seg i klynger for å bli tatt bilde av, for mange vinterbleike turister som svetter rundt mellom kjøpesenterne, for mange solsvidde turister som kjører skytrain som om de aldri hadde gjort annet.

For varmt.

Men av og til, Bangkok.

Av og til er du ålreit også. I skumringen, for eksempel. Når sola forsvinner til fordel for en lilla himmel, da er du ålreit. Når alt blir roligere, stillere, politimannen tar seg tid til å puste inn med munnen, bilene kjører litt saktere, bremser mykere, tuter bare i korte støt. Når gangveien høyt over bilene bader i kveldssol, når det er supermario på storskjerm, når gatekunstnerne tusjer dagligdagse hendelser ned på papiret.

Da er du ålreit, da.

(To all you englishspeaking people: I’m so sorry that my blog is only in norwegian these days. I guess the only reason i have, is that when writing termpaper after termpaper in English, i get a bit tired of searching after the right words. But i promise i will do better soon. Soon.

And just to let you know, this post was about the chaotic, noisy Bangkok, sometimes too much, sometimes perfect. The photos on the top describes the first part of it, the others the latter.)

Reklamer
2 kommentarer leave one →
  1. januar 24, 2010 1:15 am

    åh, tusentakk for hyggelig kommentar, anniken 🙂

    flotte bilder på din blogg også!
    sykt mye trafikk. fullt kjør med andre ord.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: