Skip to content

lys i mørket

desember 13, 2009

Vi har ikke bestemt oss for om vi skal ha juletre ennå. Eller, juletre blir det jo ikke uansett, ikke et ordentlig ett, et som lukter skog og stikker når du tar på det, ikke et sånt som trenger vann hver dag, et som legger fra seg barnåler på gulvet.

For vi er i Bangkok nå, og her har de ikke ordentlige juletrær. De har derimot mange versjoner i plast, de har store, kjempestore, midt-i-mellom og små. Og det er altså denne plastversjonen av et juletre vi ikke har bestemt oss for om vi skal ha. Ennå.

Men julelys, det har vi.

Kjempefine julelys, røde og gule og grønne og blå pærer som henger på en snor, surret rundt gardinstangen, hvis vi vil kan de blinke på syv forskjellige måter, men den åttende funksjonen er finest.

Når lys er lys og ikke noe mer, bare ubevegelige stråler i fire forskjellige farger. Er det ikke fint?

—————————————–

We haven’t decided yet if we’re going to have a christmas tree or not. It wouldn’t be a real christmas tree anyway, not a tree that smells like the forest and stings when you touch it, not a tree that needs water every day, that leaves its pine needles at the floor.

We are in Bangkok now, and here they don’t have real christmas trees. What they do have is many versions in plastic, they have big ones, really big ones, some in between and small ones. And it’s this plastic version of a christmas tree we don’t know if we’re having, yet.

But we do have christmas lights.

Beautiful christmas lights, red and yellow and green and blue bulbs, if we want to, they can blink in seven different ways, but it’s the eight function that is the nicest.

When lights are lights and nothing more, just motionless beams in four different colours. Isn’t it beautiful?

Reklamer
6 kommentarer leave one →
 1. desember 13, 2009 8:00 pm

  Kjempefint!!! Skal dere ikke hjem til juuuuuuul? jeg er så hjemmekjær når det kommer til julaften at jeg vet ikke hva. Uansett. Lykke til med juletrebestemmelsene, har blir det no-tree.

  • desember 14, 2009 4:03 pm

   Vet du, vi har skole både på julaften og første juledag vi, så her blir det ingen hjemreise. Det blir veldig rart, det er sikkert og visst, første jul hjemmeifra! Hvordan skal dette gå, sier nå jeg!

 2. Kristin Renslo permalink
  desember 13, 2009 8:11 pm

  Så fine de er, og juletre blir bra det er jo nissepakker på vei som kan legges under .Vi har levd med plast i flere år men det ble ikke med på flyttelasset. Neste år blir det en norsk julegran ekte sådann i stedet om det ikke blir Bangkok da….
  Ellers er alle glass nissene på plass, så jul er det i stua…og idag ble julekortene skrevet også.

  Klem mamma

  • desember 14, 2009 4:04 pm

   Ja, vi får vel kanskje få oss et lite juletre da. Eventuelt kan elgen vår gjøre nytten Vi får se, vi får se. Det er i hvert fall bra plasttreet deres har gått dukken, det var ikke et sekund for tidlig, spør du meg 🙂

 3. desember 16, 2009 1:42 am

  fiiine lysene!! 🙂 synes absolutt dere skal ha juletre! hehe… ta ennå flere bilder, anniken! det synes jeg du er så superflink til!! 🙂

  • desember 17, 2009 11:04 am

   Åh, takk, så stas å høre. Jeg har også lyst til at jeg skal ta flere bilder, så vi får se hva det blir til:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: