Skip to content

beretning fra sør, del 6

november 18, 2009

Det er mange som sier mye om Koh Phi Phi.

I hvert fall hadde jeg hørt mye forskjellig i løpet av tre uker i Thailand, det er så dyrt, hadde jeg hørt, oppskrytt, ikke som før, det er langt i fra som før, var det mange som sa, det har blitt så kommers .

Mens andre elsket det, kunne være der i dagesvis, ukevis, så lenge som mulig. 

Uansett, etter 15 døgn på Koh Lanta, tok vi ferge over til dette kommersielle paradiset, det regnet, det blåste, det var meterhøye bølger, til og med en liten skypumpe, og da vannet endelig hadde lagt seg, da vi var inne på stille vann i bukta ved Phi Phi, da lå tåka så tjukk at vi måtte vente, vente på bedre sikt.

Men herregud for en sikt vi ventet på.

Turkisblått hav. Finkornet sand. Lange, smale trebåter pyntet med blomsterkranser i rødt, blått, gult, rosa, grønt. Grønne fjellskrenter, blå himmel, hvite skydotter.

Også menneskene da selvfølgelig, menneskene, backpackerne, de japanske pakketuristene og de lokale, de tøffe lokale som igjen har slått seg opp i turistparadiset, de som har bygget opp igjen et øysamfunn som ble revet i stykker av tsunamien andre juledag 2004, de  som nekter å gi seg, nekter å gi opp. 

Det er noe eget med Koh Phi Phi, så vakkert, så mange muligheter, her er både ensomhet og full fest. Lei for eksempel en longtailbåt for en dag, bli kjørt akkurat dit du vil, vær der så lenge du måtte ønske, alene, og bli hentet igjen etterpå. For så å finne en øl på en strandbar eller drikke en bøtte sangsum mens du venter på at flammeshowet skal begynne. 

Eller du kan gjøre noe helt annet. Som de lokale sier: Up to you long time. 

————————————-

(There is something special about Koh Phi Phi. So beautiful. So full of opportunities. You can party all night, or rent a long tail boat for a day, spend it on a lonely beach, or just walk around in the city, drinking beer, chatting, eating ice cream. Or you can do something completely different. As the locals says: Up to you long time.)

Reklamer
3 kommentarer leave one →
 1. kristin renslo permalink
  november 18, 2009 7:05 pm

  ÅÅÅÅ dit vil jeg også , er det langt fra Bankok når vi kommer på besøk. Det ser helt nydelig ut og du skriver så fint om stedet.Jeg gleder meg,

  Klem mamma

 2. Kristin Renslo permalink
  november 18, 2009 7:07 pm

  ÅÅÅÅ jeg glemte jo helt , for et herlig bilde av Lars :))))))

 3. november 19, 2009 7:09 pm

  Takk, det er fint du liker det jeg skriver! Det er ikke så langt herfra, det spørs jo hvordan man reiser. Hvis man tar fly til Krabi, så tar det halvannen time, også halvannen time fergetur, og fly kan man gjøre billig om man bestiller et par uker i forveien. Med tog eller buss tar det sirka et døgn med alt til sammen vil jeg tro. Absolutt verdt det, i hvertfall!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: