Skip to content

kaos i veibanen

oktober 18, 2009

kolasj_bangkok3

Det går greit å gå ut på gaten her vi bor. Å gå ut av lobbyen, lukke airconditionen bak oss, bli fanget i varmen, i fuktigheten. Det går greit, det føles til og med ganske ålreit. Å nikke til vakten, smile og rusle de femti meterne ut til hovedveien.

Det er på der utfordringene starter. På hovedveien. Selvom man går på fortauet.

I Bangkok har man ingen rettigheter som fotgjenger. Ikke på veiene, der er det bussene, taxiene, bilene, mopedene og tuk-tukene som regjerer. Fotgjengeroverganger finnes her og der, men i realiteten fungerer de bare når trafikken står stille fra før, når det er kø og når muligheten for sikksakkjøring er begrenset.

Derfor holder man seg på fortauet, man forserer alle selgerne, de er mange, her er det fersk juice, ananas på is, grillet blekksprut, kylling, brekkbønner og kokt ris å få kjøpt. Noen av selgerne er til og med utstyrt med bord og stoler, de har laget sine egne fortausrestauranter, her spiser lokale arbeidere både frokost og lunsj og middag. 

Med litt tålmodighet, ananas og vann går det greit å sno seg gjennom, det går greit å smile anstrengt, smile seg framover mens svetten glinser i pannen, på nesen, på overleppen.

Men så kommer mopedene. Kjørende. På fortauet. Med hjelmen hengende på styret brøyter de seg framover, mopedene skal fram, forskremte fotgjengere kommer i annen rekke. 

Da føles det godt å komme fram. Til den første oppgangen til skywalken, å plutselig være løftet over alt annet, se ned på bussene, taxiene, bilene, mopedene og tuk-tukene, så mange farger, her er bilene rosa, blå, grønne og gule. 

Her oppe blir trafikken fasinerende, det er gøy å følge med på kjøretøyene på trygg avstand, følge med på tuk-tukene og de fargerike taxiene, alle skal de først fram, selvom trafikken står stille, flytter de på seg, fra den ene filen til den andre, og så tilbake igjen. 

En evig kamp mot trafikkreglene, mot de andre trafikkantene. Hvem som vinner er foreløpig uvisst. 

(For å se disse bildene for seg selv, og for øvrig alle de andre bildene mine fra Thailand, trykk her.)


Reklamer
5 kommentarer leave one →
 1. kristin renslo permalink
  oktober 18, 2009 8:44 pm

  Hei :)))

  Det ser utrolig kaotisk ut og ganske masete. og ikke helt ufarlig heller. Vi kommer fra fjellet hvor det utvilsomt er en annen verden.
  Har sendt deg noen fine bilder på mailen din,

  Bebi og reidar syntes bloggen din er flott og leser den vi får se om de greier å kommentere etterhvert.

  Klem mamma og Øyvind

  • oktober 19, 2009 4:28 pm

   Ja, det er godt det er noen steder her også, der man kan gjemme seg litt for all den trafikken!

   Og det så veldig deilig ut på fjellet!

 2. ingvild permalink
  oktober 19, 2009 3:30 pm

  Jeg har funnet fram til din nye blogg!! En god opplevelse: fine bilder, fin tekst. Kjenner meg igjen i mye! Rart hvordan man kan kjoere den veien man vil i en rundkjoering, og at hvis man tuter foerst saa kan man kjoere forbi i en sving. Og som regel saa gaar det faktisk greit, man overlever til tross for at hjertet hopper opp i halsen og jeg maa klamre meg til setet. Naa har hjertet mitt roet seg og vi har senket skuldrene:) Vi er nemlig ferdig med storbyene for ei stund og er i en liten by som bare besoekes av tre, fire mopeder om dagen. Regner med at du har funnet deg noen pusterom i Bankok. Skolen saa fin ut!! Vi snakkes:) KLEM FRA INGVILD. Micke hilser med en klem han ogsaa.

  • oktober 19, 2009 4:34 pm

   Åhh, jeg synes det er så superstas at du har funnet fram til bloggen! Særs glad ble jeg!

   Ja, jeg har sittet med hjerte i halsen selv her noen ganger, en gang ble taxien vi satt i påkjørt av et monster av en bil, kjørt av en vestlig mann. Ved et påfølgende rødt lys hoppet taxisjåføren vår ut av bilen og gikk fram til monstersjåføren og fikk han ut av bilen for å se på skadene. Han ble ikke blid, for å si det sånn.

   Men vanligvis så går det jo bra ja, utrolig nok! Og heldigvis så fins det noen fine pusterom her ja, og en del av dem er rett i nærheten. Flaks!

   Det hørtes deilig ut med en liten by! Håper at dere har det kjempekjempefint, at India behandler dere bra, og at dere får lyst til å reise mer (les: til Bangkok).

   Klem tilbake til begge to!

 3. oktober 20, 2009 10:25 am

  Tusen takk for koselig kommentar! 🙂

  Flott at du la igjen spor, da fikk æ adressa til ny-bloggen din.

  Får håpe du får en flott høst/vinter du også!
  Spennende bilder 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: